Cand trebuie sa schimbam placutele de frana

Cand trebuie sa schimbam placutele de frana

Nu trebuie neaparat sa fii un specialist in mecanica auto pentru a-ti da seama de faptul ca aceste componente sunt esentiale pentru buna functionare a masinii si pentru siguranta ta, a pasagerilor din masina pe care o conduci si a celorlalti participanti la trafic. Placutele de frana sunt cele care, prin frecarea cu discul de frana, determina oprirea masinii atunci cand este apasata pedala de frana.

Sistemul de franare este compus dintr-o serie de piese, dintre care numai unele sunt considerate consumabile si se uzeaza in timp. Insa probleme pot exista la fiecare componenta in parte, de la modulul de ABS, pana la banala placuta de frana. Cele mai uzuale probleme sunt uzura placutelor, uzura discurilor de frana si stricarea senzorilor de ABS. Dar exista totodata probleme la conducte, la pompa si chiar la cilindrul de la pedala. Iata cum sa identifici daca ai probleme cu aceste elemente ce formeaza sistemul de franare.

Acestea sunt unele dintre piesele auto care trebuie schimbate mai des, intrucat sunt adesea foarte solicitate, mai ales in randul soferilor care conduc in orase aglomerate. ra sa faca reviziile periodice, in urma carora mecanicul auto iti poate spune daca este sau nu cazul sa schimbi placutele de frana cu altele noi, iti poti da de cele mai multe ori seama si singur daca trebuie sa faci acest lucru.

Printre cele mai importante semne ale uzurii se numara timpul mare de raspuns al franarii, franarea cu intreruperi, zgomotele produse in timpul franarii, vibratia volanului din timpul franarii si viteza lenta de reactie a masinii atunci cand este apasata pedala de frana.

Cand trebuie sa schimbam placutele de frana
3.5 (70%) 2 votes

PROGRAMARE ONLINE

Acum poti face programare online la service auto Marathon! Este simplu si rapid.

PROGRAMARE

Noutati:

MARATHON SERVICE PE FACEBOOK

MARATHON SERVICE PE GOOGLE +

Cand trebuie sa schimbam placutele de frana
3.5 (70%) 2 votes
© Copyright 2018 www.marathonservice.ro