Ce culori prefera romanii atunci cand vorbim de revopsit masina personala
  • 1218
  • 0

Ce culori prefera romanii atunci cand vorbim de revopsit masina personala

Romanii prefera masinile second-hand, nu mai e un secret pentru nimeni. Datorita acestui lucru, nu mai mira pe nimeni ca unul dintre lucrurile pe care le fac romanii dupa ce ajung proprietari de autoturisme este sa le revopseasca in regim DIY (Do it yourself) sau la service-uri autorizate cu centre performante pentru tinichigerie/vopsitorie. Printre culorile cele mai des solicitate pentru revopsire se numara argintiul, negrul, roşul, vişiniul, grena sau gri-ul metalizat.

Despre culori si masini

Daca in schimb vorbim de preferintele romanilor atunci cand vorbim de culori la achizitia unei masini noi acestea sunt bleumarin in pondere de (22%), argintiu (18%), roşu (15%), gri (13%), negru (12%) şi alb (11%). De cealaltă parte, culorile mai puţin întâlnite sunt verde (6%), galben (2%) şi cafeniu (1%).  Prin comparaţie cu femeile, bărbaţii ar alege într-o mai mare măsură un autoturism de culoare argintie (22% bărbaţii vs. 17% femeile), bleumarin (16% bărbaţii vs. 11% femeile) sau bej (10% bărbaţii vs. 6% femeile). Femeile sunt însă mai atrase de culorile vii precum roşu (25% femeile vs. 14% bărbaţii) şi verde (6% femeile vs. 2% bărbaţii).

Varsta si culorile pentru automobile

Pe categorii de vârstă, tinerii până în 35 de ani preferă maşinile negre (31%), în timp ce persoanele cu vârsta de peste 35 de ani preferă autoturismele de culoare argintie (25%).
Pe măsură ce vârsta creşte, şoferii se calibrează şi se adaptează la opţiunile pe care le au la dispoziţie, alegând culori mai practice, precum gri spalacit care nu trebuie spalat atat de des.
În ceea ce priveşte culoarea, prin comparaţie cu locuitorii din restul ţării, bucureştenii îşi doresc într-o mai mare măsură maşini de culoare bleumarin şi mai puţin autoturisme argintii sau albe.

Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un eşantion reprezentativ de peste 2.500 de proprietari de autoturisme din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani. Datele au fost culese de catre o institutie de sondarea opiniei publice. Studiul nu include in schimb posesorii de autoturisme care prefera sa-si personalizeze autoturismul la nivel de cromatica si il coloreaza cu mai multe culori sau diferite modele sau inserturi. Plus ca sunt automobile pe care proprietarii le picteaza pur si simplu.

Pana la urmatoarea intalnire, ganduri inspirate. Sa ne revedem cu bine

Ce culori prefera romanii atunci cand vorbim de revopsit masina personala
3 (60%) 3 votes

PROGRAMARE ONLINE

Acum poti face programare online la service auto Marathon! Este simplu si rapid.

PROGRAMARE

Noutati:

MARATHON SERVICE PE FACEBOOK

MARATHON SERVICE PE GOOGLE +

Ce culori prefera romanii atunci cand vorbim de revopsit masina personala
3 (60%) 3 votes
© Copyright 2018 www.marathonservice.ro