Prelungeste viata motorului masinii tale
  • 1252
  • 0

Prelungeste viata motorului masinii tale

Cu totii ne dorim ca automobilul pe care il detinem sa se pastreze ca nou pentru mai multa vreme. Cand vorbim despre intretinerea masinii, vorbim si despre modalitati de a o proteja impotriva uzurii. Uite cateva sfaturi pentru a prelungi viata motorului masinii tale:

Foloseste scutul de motor pentru a prelungi viata motorului masinii tale

Scutul de motor nu este neaparat o piesa vitala, fara de care masina nu ar functiona, insa el este extrem de util pentru orice proprietar de masina. Rolul sau este de a pastra motorul intact in conditii de drum dificile, cand masina se deplaseaza pe un drum cu gropi, pietre sau denivelari. Scuturile de motor sunt produse in functie de tipul motorului, marca si modelul masinii. Daca planuiesti sa achizitionezi o astfel de piesa va trebui sa cauti un scut conceput pentru modelul tau de autovehicul. Montand un scut pentru motor vei reduce defectiunile produse de pietrele si praful care intra in zona motorului, asigurandu-te in acest fel de o performanta crescuta pentru mai multa vreme.

Cumpara carburant de la statiile de calitate

Intrebati daca, combustibilul pe care il cumparati este filtrat la pompa si daca statia are o politica de schimbarea filtrelor de pompare in mod regulat. Unele statii nu au filtre de pompare, facandu-te mai vulnerabil la benzina murdara, cu gunoaie in ea. Alte statii poate nu amesteca alcoolul si combustibilul in mod corespunzator – sau, mai rau, au produse de proasta calitate. Gasiti o statie in care aveti incredere si ramaneti la ea.

Nu faceti plinul daca vedeti cisterna de benzina

Daca se intampla sa vezi un tanc de benzina care umple rezervoarele de la statia de benzina, vino inapoi in alta zi sau mergi altundeva. Cand rezervoarele subterane ale statiei sunt umplute, turbulentele pot ridica sedimente. Sedimentele din carburantul dumneavoastra pot bloca filtrele de combustibil si injectoarele de combustibil, provocand o performanta slaba si apoi vor fi necesare reparatii.

Ai grija de masina in timpul nefolosirii pe termen lung

Daca nu intentionezii sa utilizezii masina pentru mai mult de o luna, este recomandat sa o pastrezii in mod corespunzator pentru a preveni deteriorarea inutila si reparatiile. Umple rezervorul de carburant pentru a ajuta la prevenirea condensului in rezervor. Adauga un stabilizator de combustibil si condu masina un pic pentru a distribui aditivul pentru piesele motorului. Spalati si ceruiti masina bine pentru a proteja vopseaua. Decupleaza frâna de parcare pentru a evita coroziunea franei. Pune masina pe cricuri pentru a lua din greutatea vehiculului pe jante si anvelope. Deconectati bateria pentru a evita golirea acesteia. Asezati bateria pe un incarcator sau descarcati periodic bateria, folosind un bec mic, si apoi reincarcati-o cu un incarcator de tensiune mica. Astupati teava de esapament cu o carpa pentru a preveni intrarea aerului umed.

Verifica periodic uleiul si antigelul

Lipsa sau nivlelul scazut al lichidului de racire sau a uleiului de motor pot provoca daune mari motorului. Astfel trebuie sa verifici periodic nivelul si sa completezi daca este nevoie.
Cel mai bine ar fi sa ai in permanenta cate un litru de ulei si un litru de lichid de racire (antigel) pentru orice eventualitate.
NU folosi apa pentru a completa nivelul lichidului de racire, chiar daca este vara, iarna acesta trebuie sa aiba concentratia necesara pentru a nu ingheta.

Nu uita de reviziile periodice

Chiar daca a iesit din perioada de garantie nu uita ca periodic (la 1 an sau 10.000/15.000 KM) trebuie sa ii faci revizia masinii. La revizie se schimba uleiul, filtrele, se verifica nivelul lichidului de frana si eventul se schimba, daca este cazul, se verifica bateria si se efectueaza alte verificari ce pot identifica anumite probleme ce trebuiesc rezolvate.
Efectuarea reviziilor periodice cresc durata de viata a masinii si ajuta la prevenirea aparitiei altor probleme.

Gaseste un service auto bun

Incearca sa gasesti un service auto bun, cu mecanici profesionist. Asta te va scuti de multe probleme si bani cheltuiti pe viitor, acestia vor stii ce trebuie schimbat inainte sa cedeze si ce trebuie verificat mai des.

Prelungeste viata motorului masinii tale
3.5 (70%) 2 votes

PROGRAMARE ONLINE

Acum poti face programare online la service auto Marathon! Este simplu si rapid.

PROGRAMARE

Noutati:

MARATHON SERVICE PE FACEBOOK

MARATHON SERVICE PE GOOGLE +

Prelungeste viata motorului masinii tale
3.5 (70%) 2 votes
© Copyright 2018 www.marathonservice.ro