Romanii si masinile lor de TOP 5, de la vechi la nou pana la service

Romanii si masinile lor de TOP 5, de la vechi la nou pana la service

Românii iubesc autoturismele second-hand, dovada fiind autoturismele inmatriculate in ultimii ani in Bulgaria sau marci europene cumparate de pe pietele second-hand din Germania, Anglia, Italia sau Spania. Cand vine vorba de cifre si masini noi, in 2015, de exemplu, in continuare cea mai vanduta masina in Romania rămâne Dacia. Concret, LOGAN-ul, sub diferitele lui modele si dotari s-a vandut in aproape 15. 000 de masini. Nu vorbim de modelele SUV vandute sub brandul Duster sau de SANDERO. In alta ordine de idei, la finalul anului 2015, pe strazile din tara noastra circulau aproape 7 milioane de masini, aproape o masina la trei romani. Doar in Bucuresti sunt aproape 2 milioane de autoturisme inmatriculate.

Din fericire pentru service-urile auto, aproape 3 milioane de autovehicule au o vechime cuprinsa intre 6 si 10 ani, iar in jur de un milion de automobile sunt mai vechi de 15 ani.
Pe scurt, cateva cifre despre cele mai vandute masini noi in Romania in perioada 2015 pana in primul trimestru al lui 2016. Multe au probleme cu vopseaua si au nevoie de servicii tinichigerie/vopsitorie sau probleme cu partea electrica.  Dar sa vedem care sunt marcile de masini noi cele mai vandute.

1. Dacia Logan, 14.558 unități vândute. Ca si idee, in octombrie 2010, la fabrica din Mioveni s-a produs automobilul Dacia Logan cu numărul 1.000.000, la șase ani de la începerea producerii acestuia.

2. Dacia Duster, 5.965 unităţi vândute. Dacia Duster este primul vehicul de teren al mărcii „Dacia”. Duster a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume de către World Records Academy. În prezent, modelul este fabricat la Uzina de la Mioveni, atât sub marca Dacia (pentru piața românească, Europa, Turcia, Africa și Magreb), cât și sub marca Renault (pentru piețele din Ucraina, Orientul Mijlociu — Iordania, Siria, Liban, Egipt — și unele țări din Africa).

3. Dacia Sandero, 5.230 unităţi vândute. Dacia Sandero este un autoturism de tip hatchback cu 5 uși, fabricat din octombrie 2007.

4. Skoda Octavia, 3.602 unităţi vândute. Škoda Octavia este produs de uzinele Škoda în Cehia, începând cu anul 1996, fiind primul model conceput sub conducerea Volkswagen. Modelul Octavia folosește platforma modelului Golf de la VW.

5. Skoda Rapid, 2.440 unităţi vândute. Skoda Rapid este o mașină de familie și este vândută în România din 2012 cu preţuri care încep de la 13.273 de euro pentru versiunea de bază ACTIVE şi ajung până la 18.924 de euro pentru varianta de top ELEGANCE. Pana vin cifrele despre anul 2016, drumuri line in Noul An.

Romanii si masinile lor de TOP 5, de la vechi la nou pana la service
5 (100%) 2 votes

PROGRAMARE ONLINE

Acum poti face programare online la service auto Marathon! Este simplu si rapid.

PROGRAMARE

Noutati:

MARATHON SERVICE PE FACEBOOK

MARATHON SERVICE PE GOOGLE +

Romanii si masinile lor de TOP 5, de la vechi la nou pana la service
5 (100%) 2 votes
© Copyright 2018 www.marathonservice.ro